Marea Britanie vizează menţinerea acordului comercial preferenţial cu Mexicul după Brexit

Mexicul şi Marea Britanie au început discuţiile informale pentru menţinerea unui acord comercial preferenţial după Brexit, a anunţat joi Liam Fox, ministrul britanic al Comerţului, relatează site-ul agenţiei Reuters.

237 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie vizează menţinerea acordului comercial preferenţial cu Mexicul după Brexit

Marea Britanie vizează menţinerea acordului comercial preferenţial cu Mexicul după Brexit

În cadrul unei vizite în Mexico City, Fox a mai precizat că speră ca Mexicul şi Uniunea Europeană să încheie rapid discuţiile privind actualizarea acordului de liber schimb.

"Am început dialogul cu ministrul mexican al Economiei, Ildefonso Guajardo, pentru a ne asigura că acordurile preferenţiale între Marea Britanie şi Mexic rămân în vigoare. Cu alte cuvinte, vom reproduce acordul dintre Mexic şi Uniunea Europeană în legislaţia britanică, pentru a nu întâmpina perturbări în mediul comercial după ce vom ieşi din UE", a spus Liam Fox.

Ministrul britanic al Comerţului a subliniat că şi-ar dori să fie adăugat subiectul comerţului online în acordul dintre Mexic şi Marea Britanie.

În 2016, Marea Britanie a fost al cincilea cel mai important partener comercial al Mexicului din cadrul Uniunii Europene, comerţul bilateral totalizând 5,36 miliarde de dolari.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici