Germania se teme că ar putea fi scena unor atacuri similare cu cele din Franţa

Serviciile secrete germane se tem că musulmani fundamentalişti ar putea comite în Germania atacuri teroriste similare cu cele din Franţa, soldate cu 17 morţi, potrivit ediţiei germane a publicaţiei The Local.

492 afișări
Imaginea articolului Germania se teme că ar putea fi scena unor atacuri similare cu cele din Franţa

Germania se teme că ar putea fi scena unor atacuri similare cu cele din Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un document al Serviciului de informaţii al poliţiei germane (BKA), citat de publicaţia Die Welt, relevă că există riscul ca fundamentaliştii musulmani să comită în Germania atacuri similare cu cele de la Paris.

Documentul clasificat, provenind de la filiala BKA din Wiesbaden, prezintă o serie de conversaţii în favoarea islamiştilor postate după atacurile teroriste de la Paris, propunând comiterea unor atentate similare în Germania.

"Însă nu există informaţii specifice privind pregătirea unui atac terorist", dau asigurări autorităţile germane.

"Atacurile din Franţa ar putea fi o scânteie pentru islamiştii din Germania predispuşi la asemenea acţiuni", atrag atenţia serviciile secrete germane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici