Germania va furniza Ucrainei asistenţă militară suplimentară, deşi a amânat decizia privind tancurile

Germania va furniza Ucrainei asistenţă militară suplimentară, în valoare de un miliard de euro, a anunţat vineri ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, deşi Berlinul amână livrarea tancurilor de ultimă generaţie.

352 afișări
Imaginea articolului Germania va furniza Ucrainei asistenţă militară suplimentară, deşi a amânat decizia privind tancurile

Germania va furniza Ucrainei asistenţă militară suplimentară, deşi a amânat decizia privind tancurile

Boris Pistorius a declarat, cu ocazia reuniunii Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei, că este vorba de "un pachet de asistenţă pentru începutul anului, în valoare de un miliard de euro".

Până acum, de la începutul invaziei militare ruse, Berlinul a oferit Ucrainei asistenţă militară în valoare de 3,3 miliarde de euro, a notat Boris Pistorius, citat de site-ul T-online.de.

Nu există detalii despre conţinutul noului pachet de asistenţă militară, dar probabil va include o instalaţie antiaeriană Patriot, anunţată deja, şi sisteme de artilerie IRIS-T.

În schimb, Guvernul Germaniei amână decizia privind livrarea de tancuri Leopard Ucrainei, o situaţie ce reflectă persistenţa disensiunilor între Germania şi Statele Unite. "Referitor la furnizarea de tancuri Leopard, nu există o opinie unanimă", a declarat Boris Pistorius cu ocazia reuniunii Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei, desfăşurată în Baza militară germană Ramstein.

"Există motive bune pentru livrarea de tancuri şi motive bune împotriva livrării. Şi, ţinând cont de situaţia generală a unui război care durează deja de aproape un an, toate argumentele pro şi contra trebuie analizate foarte atent, iar această evaluare este împărtăşită explicit de mulţi aliaţi", a afirmat Pistorius, conform postului de televiziune CNN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
germania,
nato,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici