Germania va întreprinde măsuri legale pentru a interzice difuzarea filmului "Inocenţa musulmanilor"

Germania încearcă să interzică difuzarea într-un cinematograf a filmului "Inocenţa musulmanilor", aflat la originea violenţelor din Orientul Mijlociu şi Africa.

245 afișări
Imaginea articolului Germania va întreprinde măsuri legale pentru a interzice difuzarea filmului "Inocenţa musulmanilor"

Germania va întreprinde măsuri legale pentru a interzice difuzarea filmului "Inocenţa musulmanilor" (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

Gruparea extremistă antimusulmană Pro Deutschland intenţionează să proiecteze într-un cinema filmul controversat realizat de o echipă de amatori în Statele Unite.

Deocamdată, pe Internet a fost difuzat doar un trailer de 14 minute al filmului, care a fost suficient pentru declanşarea unui val de proteste violente în statele musulmane.

Autorităţile germane au dat asigurări că vor întreprinde toate măsurile legale pentru blocarea difuzării filmului.

Ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, a apreciat că este vorba de o "manifestare politică", nu una care ţine de libertatea de exprimare, astfel că autorităţile germane ar putea invoca raţiuni care ţin de siguranţa naţională pentru a putea interzice filmul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici