Germania va relua livrările de arme către Arabia Saudită

  • Germania va relua livrările de arme către Arabia Saudită cu rachete IRIS-T.
  • Livrările au fost interzise în 2018, după uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, potrivit Reuters.
277 afișări
Imaginea articolului Germania va relua livrările de arme către Arabia Saudită

Germania a aprobat livrarea a 150 de rachete aer-aer IRIS-T Arabiei Saudite, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al guvernului. Germania reia astfel exporturile de arme către regat, interzise după uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi.

Acordul a fost autorizat de Consiliul Federal de Securitate al Germaniei în decembrie, potrivit unui document al ministerului Economiei analizat de Reuters.

Rachetele IRIS-T, fabricate de producătorul german de arme Diehl, sunt trase de avioanele Eurofighter ale Arabiei Saudite.

Lotul care urmează să fie livrat va reînnoi stocurile saudite epuizate în ultimii ani, susţine o sursă din domeniul securităţii. Numeroase rachete au fost folosite recent pentru a doborî dronele trase din Yemenul de membrii Houthi.

În decembrie, oficialii germani au condamnat ferm atacurile asupra navelor comerciale din Marea Roşie şi au mulţumit Riadului pentru că a ajutat la apărarea vapoarelor din zonă.

Ar putea urma avioanele Eurofighter

Guvernul Germaniei a semnalat zilele trecută că ar putea susţine vânzarea de avioane Eurofighter către Arabia Saudită, deşi a declarat că ar putea dura mai mulţi ani până când acestea vor fi livrate.

Arabia Saudită a cumpărat 72 de avioane Eurofighter în 2007 de la BAE Systems pentru aproximativ 4,4 miliarde de lire sterline; aceste avioane au fost livrate, dar Riadul doreşte încă 48 de avioane de luptă.

Cu toate acestea, Germania a blocat livrările ulterioare de avioane de luptă - un proiect comun britanic, german, italian şi spaniol - din cauza rolului jucat de Arabia Saudită în războiul civil din Yemen şi a asasinării în 2018 a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici