Gest de o cruzime extremă din partea grupării teroriste Stat Islamic: Douăzeci de irakieni care au refuzat să fie recrutaţi au fost arşi de vii

Douăzeci de irakieni reţinuţi de militanţii islamişti Stat Islamic au fost arşi de vii pentru că au refuzat să se afilieze acestora, informează publicaţia online Haaretz.

1473 afișări
Imaginea articolului Gest de o cruzime extremă din partea grupării teroriste Stat Islamic: Douăzeci de irakieni care au refuzat să fie recrutaţi au fost arşi de vii

Gest de o cruzime extremă din partea grupării teroriste Stat Islamic: Douăzeci de irakieni care au refuzat să fie recrutaţi au fost arşi de vii

Presa irakiană denunţă cazuri ale brutalităţii Stat Islamic din interiorul bastioanelor din nordul Irakului, de la execuţii până la înfometare la scară largă.

Un lider tribal din Hawija, un oraş situat în zona controlată de reţeaua teroristă, a declarat că cei reţinuţi "au fost arşi de vii pentru că au refuzat să se alăture grupării".

Stat Islamic solicită sume mari de bani pentru răscumpărare şi caută să recruteze în rândul lor şi femei.

În iunie, militanţii SI au incendiat 19 sclave sexuale în interiorul unor cuşti de fier, pentru că au refuzat contactul sexual cu militanţii.

"Sute de persoane priveau. Nimeni nu putea face nimic pentru a le salva de pedeapsa brutală", a declarat un martor.

Cinci rezidenţi ai provinciei Nineveh au fost pedepsiţi în acelaşi fel fiind suspecţi de spionaj.

Oficialii suniţi din regiunea Kirkuk, unde este lozalizată Hawija, solicită miliţiilor şiite şi forţelor militare kurde să lupte pentru eliberarea oraşului Hawija aflat sub controlul teroriştilor islamişti.

Potrivit şefului Consiliului Arab din Kirkuk, Ismail Hadidi, oamenii mor de foame în această regiune. Aproximativ 18.000 de persoane au părăsit Hawija, unii dintre aceştia în încercarea de a fugi din calea războiului, alţii în căutare de hrană şi apă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici