BREAKING NEWS  Graniţa Rusia- NATO s-a dublat în acest moment! Finlanda este în NATO / Moscova spune că va fi forţată să ia "măsuri de represalii"

Finlanda s-a alăturat marţi NATO, dând o lovitură majoră Rusiei. Graniţa directă a NATO cu Rusia s-a dublat începând de azi. Finlanda are o graniţă comună de 1.340 km cu Rusia, astfel că intrarea sa va dubla dimensiunea graniţei NATO cu această naţiune.

4715 afișări
Imaginea articolului Graniţa Rusia- NATO s-a dublat în acest moment! Finlanda este în NATO / Moscova spune că va fi forţată să ia "măsuri de represalii"

Graniţa Rusia- NATO s-a dublat în acest moment! Finlanda este în NATO

Aderarea Finlandei a devenit oficială atunci când ministrul său de externe a înmânat secretarului de stat american Antony Blinken documentele care finalizează procesul de aderare. Departamentul de Stat al SUA este depozitarul textelor NATO referitoare la aderare.

Odată cu predarea documentelor, naţiunea nordică a intrat oficial în cea mai mare alianţă de securitate din lume.

Aderarea Finlandei reprezintă o schimbare majoră în peisajul de securitate al Europei: Ţara a adoptat neutralitatea după ce a fost învinsă de sovietici în cel de-al Doilea Război Mondial. Dar liderii săi au semnalat că doresc să se alăture alianţei la doar câteva luni după ce invazia preşedintelui rus Vladimir Putin în Ucraina.

Mişcarea este o lovitură strategică şi politică pentru Putin, care s-a plâns mult timp de expansiunea NATO spre Rusia şi a folosit parţial acest lucru ca justificare pentru invazie. Alianţa spune că nu reprezintă o ameninţare pentru Moscova.

Rusia a avertizat că va fi forţată să ia "măsuri de represalii" pentru a aborda ceea ce a numit ameninţări la adresa securităţii create de aderarea Finlandei. De asemenea, a avertizat că îşi va consolida forţele în apropierea Finlandei dacă NATO va trimite trupe sau echipamente suplimentare în ceea ce va fi cea de-a 31-a ţară membră a sa.

Suedia, ţara vecină, care a evitat alianţele militare timp de peste 200 de ani, a depus, de asemenea, o cerere de aderare. Dar obiecţiile din partea Turciei şi Ungaria au întârziat procesul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici