Grăsimea animală nu este o alternativă ideală la combustibilii fosili, avertizează oamenii de ştiinţă

  • Un zbor de la Paris la New York ar avea nevoie de grăsimea a 8.800 de porci morţi.
  • Grăsimea animală era anterior nominalizată ca un înlocuitor ecologic la combustibilii fosili.
  • Dar un nou studiu avertizează că grăsimea animală poate dăuna ecosistemului.
839 afișări
Imaginea articolului Grăsimea animală nu este o alternativă ideală la combustibilii fosili, avertizează oamenii de ştiinţă

Grăsimile animale sunt considerate deşeuri, chiar dacă au o amprentă de carbon mult mai mică decât cea lăsată de petrol sau gazul natural. 

Cererea de combustibil obţinut din grăsime animală era de aşteptat să se tripleze până în 2030, mai ales din partea companiilor aeriene.

Dar experţii se tem că deficitul va forţa alte industrii să folosească mai mult ulei de palmier, un generator imens de emisii de carbon.

Companiile aeriene sunt sub presiune pentru a-şi controla emisiile uriaşe de carbon, care provin în principal din arderea kerosenului în motoarele de avioane.

Studiul realizat de Transport & Environment,cu sediul la Bruxelles, un grup de campanie pentru transporturi ecologice, subliniază că pur şi simplu nu sunt suficiente animale de sacrificat în fiecare an pentru a satisface cererea în creştere a companiilor aeriene de grăsimi animale.

Nu există o ofertă nesfârşită de animale sau grăsime animală”, a spus Matt Finch de la Transport & Environment.

Cu toate acestea, în ultimii aproximativ 20 de ani, biomotorina obţinută din aceste deşeuri animale sau din uleiuri de gătit  a crescut constant în  Marea Britanie, iar în Europa continentală, combustibilul obţinut din animale moarte a crescut de 40 de ori din 2006, potrivit noii cercetări.

De câţi porci morţi ai nevoie pentru a alimenta un avion? Potrivit Transport & Environment, un zbor de la Paris la New York ar avea nevoie de grăsimea de la 8.800 de porci morţi, citează BBC

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici