Greta Thunberg acuză Israelul de "crime de război" şi "genocid" / Israelul o acuză pe Greta că "s-a radicalizat" şi "a devenit politică"

Greta Thunberg a acuzat Israelul că a comis crime de război şi genocid în Fâşia Gaza, cerând încetarea "violenţelor de neiertat", la câteva zile după ce forţele israeliene au reluat operaţiunile împotriva grupării teroriste palestiniene Hamas.

1343 afișări
Imaginea articolului Greta Thunberg acuză Israelul de "crime de război" şi "genocid" / Israelul o acuză pe Greta că "s-a radicalizat" şi "a devenit politică"

Greta Thunberg acuză Israelul de "crime de război" şi "genocid" / Israelul o acuză pe Greta că "s-a radicalizat" şi "a devenit politică"

"Crimele oribile comise de Hamas asupra civililor israelieni nu pot legitima în niciun fel crimele de război în curs de desfăşurare ale Israelului. Genocidul nu este autoapărare şi nici nu este în vreun fel un răspuns proporţional", a declarat activista suedeză într-un articol de opinie publicat marţi în mai multe publicaţii.

Thunberg, pe care Israelul a atacat-o pentru că şi-a manifestat public sprijinul pentru cauza palestiniană, a respins acuzaţiile potrivit cărora mişcarea sa activistă, Fridays for Future, "s-a radicalizat" sau "a devenit politică".

"Întotdeauna am fost politici, pentru că am fost întotdeauna o mişcare pentru justiţie", a scris ea.

În editorial, alături de alţi membri ai grupului "Vineri pentru viitorul Suediei", Thunberg a criticat cooperarea militară suedeză cu companiile de armament israeliene, despre care spune că "face Suedia complice la ocupaţia şi uciderea în masă".

Thunberg a subliniat, de asemenea, "creşterea bruscă" a actelor antisemite şi islamofobe în întreaga lume, inclusiv în Suedia, unde liderul de extremă dreapta al Democraţilor Suedezi, Jimmie Åkesson, a sugerat recent demolarea moscheilor şi unde un grup de protestatari a ars steagul israelian lângă o sinagogă din Malmö.

"Acest lucru este inacceptabil", a scris ea. "Condamnăm fără rezerve toate formele de discriminare, inclusiv antisemitismul şi islamofobia."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici