Gruparea responsabilă de atacurile teroriste din Barcelona, 2017. Trei bărbaţi, condamnaţi la închisoare între 8 şi 53 de ani

  • Trei bărbaţi, care făceau parte din gruparea teroristă responsabiltă pentru atacurile din 2017 din Barcelona, condamnaţi la închisoare.
  • Aceştia au primit pedepse între opt şi 53 de ani de închisoare.
  • Acuzaţiile au legătură cu o explozie care a avut loc cu o zi înainte de atacuri.
426 afișări
Imaginea articolului Gruparea responsabilă de atacurile teroriste din Barcelona, 2017. Trei bărbaţi, condamnaţi la închisoare între 8 şi 53 de ani

Gruparea responsabilă de atacurile teroriste din Barcelona, 2017.Trei bărbaţi, condamnaţi la închisoare între 8 şi 53 de ani

Trei bărbaţi, care făceau parte din celula teroristă responsabilă pentru atacurile din Barcelona, din 2017, în urma cărora 16 persoane au murit şi peste 100 de persoane au fost rănite, au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între opt şi 53 de ani de închisoare.

Mohamed Houli Chemlal şi Moroccan Driss Oukabir au fost condamnaţi la 53, respectiv 46 de ani de închisore, pentru apartenenţa la această celulă jihadistă, pentru construcţia de explozibil, tentative de acte teroriste şi 29 de acuzaţii de vătămare corporală gravă.

Procurorii solicitau ca aceştia să fie condamnaţi la 41, respectiv 36 de ani de închisoare, potrivit Reuters.

Tribunalul din Madrid a precizat, într-un comunicat, că pedeapsa efectivă a celor doi „nu va depăşi 20 de ani”.

De asemenea, Said Ben Iazza a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru că a colaborat cu o grupare teroristă. 

Acuzaţiile aduse celor trei bărbaţi au legătură cu o explozie care a avut loc, cu o zi înainte de atacurile teroriste din Barcelona, într-o casă, la Alcanar, la sud de Barcelona, unde au fost depozitaţi expozivi şi butelii de gaze naturale.  

Pe 17 august 2017 a avut loc primul atentat la Barcelona, pe bulevardul Ramblas, unde o camionetă a intrat în trecători şi a ucis 14 persoane, majoritatea fiind turişti străini. De asemenea, şoferul camionetei a omorât încă o altă persoană pentru a-i fura maşina.

La câteva ore distanţă, alţi cinci membri ai celulei au comis al doilea atac, în staţiunea balneară Cambrils, unde au lovit mai multe persoane cu un vehicul, după care au înjunghiat mortal o femeie.

Cei şase atacatori au fost ucişi de poliţie.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici