Grupul militant al Mourabitoun, suspectat că ar fi răpit un cetăţean francez în Mali

Gruparea militant islamistă este suspectată că ar fi răpit o persoană de sex feminin cu dublă cetăţenie franceză şi elveţiană, ce lucra ca personal umanitar în oraşul Gao, din nordul statului Mali, a declarat un procuror de stat, citat de Reuters.

202 afișări
Imaginea articolului Grupul militant al Mourabitoun, suspectat că ar fi răpit un cetăţean francez în Mali

Grupul militant al Mourabitoun, suspectat că ar fi răpit un cetăţean francez în Mali (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

Sophie Petronin nu a mai fost văzută în public de sâmbătă, după ce nişte bărbaţi au răpit-o şi au forţat-o să intre într-un camion. Aceasta conducea o organizaţie caritabilă pentru copii subnutriţi şi locuia în Goa de 15 ani, potrivit autorităţilor.

”Primele indicii demonstrează că aceasta a fost luată ostatic de către un grup terorist, al Mourabitoun", a afirmat procurorul Boubacar Sidiki Samake.

Al Mourabitoun nu a revendicat încă răpirea. Gruparea este condusă de militantul alegerian Mokhtar Belmokhtar, o figură proeminnetă în cadrul insuregenţelor de-a lungul Africii de Nord şi regiunii de la frontiera cu Sahara.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici