Grupuri extremiste ar putea organiza proteste violente, inclusiv acte de sabotaj, la summitul G20

Grupuri de extremă-stânga ar putea trece la forme agresive de protest, inclusiv la acte de sabotaj vizând infrastructura, cu ocazia summitului Grupului economiilor dezvoltate (G20), programat săptămâna viitoare în oraşul german Hamburg, avertizează Poliţia federală germană, potrivit Die Welt.

838 afișări
Imaginea articolului Grupuri extremiste ar putea organiza proteste violente, inclusiv acte de sabotaj, la summitul G20

Grupuri extremiste ar putea organiza proteste violente, inclusiv acte de sabotaj, la summitul G20

"Grupuri extremiste de stânga ar putea trece la forme creative de protest" în timpul reuniunii G20, programată pe 7-8 iulie în Hamburg, avertizează Direcţia federală de Poliţie din Germania (BKA).

Activiştii internaţionali ar putea avea "experienţe de protest diferite de cele ale grupurilor locale", adaugă BKA, precizând că există riscul unor acte de sabotaj vizând infrastructura portuară, aeroportuară şi feroviară, precum şi sisteme de comunicaţii. De asemenea, protestatarii ar putea ocupa nave sau clădiri părăsite.

O serie de proteste antiglobalizare au avut loc deja în Germania înaintea summitului G20, la care sunt aşteptaţi, printre alţii, preşedintele SUA, Donald Trump, omologul său din Rusia, Vladimir Putin, premierul Indiei, Narendra Modi, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi cel al Chinei, Xi Jinping.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici