Grupurile fundamentaliste Hamas şi Jihadul Islamic au lansat sute de rachete spre Israel/ Zeci de morţi în Fâşia Gaza

  • Grupurile fundamentaliste Hamas şi Jihadul Islamic au lansat sute de rachete spre Israel în ultimele 24 de ore
  • Cel puţin 24 de persoane au fost rănite în Israel
  • Bilanţul raidurilor aeriene israeliene asupra Fâşiei Gaza este de cel puţin 23 de morţi şi peste 100 de răniţi
7588 afișări
Imaginea articolului Grupurile fundamentaliste Hamas şi Jihadul Islamic au lansat sute de rachete spre Israel/ Zeci de morţi în Fâşia Gaza

Grupurile fundamentaliste Hamas şi Jihadul Islamic au lansat sute de rachete spre Israel/ Zeci de morţi în Fâşia Gaza

UPDATE Două femei au fost ucise în oraşul Ashkelon

Cel puţin două persoane au murit, iar alte aproximativ 80 au fost rănite, în Israel, în urma atacurilor cu rachete lansate din Fâşia Gaza, iar în raidurile aeriene israeliene efectuate asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza au fost ucişi trei lideri ai grupurilor islamiste.

 

Grupurile islamiste palestiniene au lansat sute de rachete asupra Israelului în ultimele 24 de ore, zeci de persoane fiind rănite, iar raidurile aeriene israeliene care au vizat poziţii militare din Fâşia Gaza s-au soldat cu zeci de morţi.

Armata israeliană a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost lansate aproximativ 200 de rachete spre teritoriul Israelului. Atacurile au fost lansate din Fâşia Gaza de organizaţiile islamiste Hamas şi Jihadul Islamic, în contextul violenţelor dintre israelieni şi palestinieni produse în zona centrului vechi al oraşului Ierusalim. Sistemele antiaeriene au interceptat 90% dintre rachetele care riscau să cadă în zone populate.

Cel puţin 24 de persoane au fost rănite în Israel în urma atacurilor cu rachete, conform cotidianului Times of Israel.

Ministerul Sănătăţii din teritoriul palestinian Fâşia Gaza a raportat 23 de morţi, inclusiv nouă minori, şi 107 răniţi, în urma raidurilor israeliene.

Armata israeliană anunţă că 15 dintre persoanele ucise în Fâşia Gaza erau militanţi islamişti care se pregăteau să lanseze rachete.

Hidai Zillberman, un purtător de cuvânt al armatei israeliene, afirmă că unele dintre persoanele decedate în Fâşia Gaza au fost victimele rachetelor lansate de grupuri islamiste, nu victimele raidurilor aeriene efectuate de Israel.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici