Guineea confirmă primele decese provocate de Ebola de la epidemia din 2016

  • Oficialii din sănătate din Guineea au confirmat duminică că cel puţin trei persoane au murit din cauza Ebola.
  • Sunt primele cazuri declarate de la cea mai letală epidemie de Ebola din lume, de acum cinci ani, conform time.com.
  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii a înfiinţat un stoc global de urgenţă de aproximativ 500.000 de doze de vaccin Ebola.
2222 afișări
Imaginea articolului Guineea confirmă primele decese provocate de Ebola de la epidemia din 2016

Alte cinci persoane au dat rezultate pozitive la Ebola în oraşul Gueckedou din sudul ţării, potrivit dr. Sakoba Keita, şeful Agenţiei Naţionale de Securitate a Sănătăţii din Guineea.

„Confirm că este Ebola. Rezultatele o demonstrează ”, a declarat ministrul Sănătăţii, Remy Lamah, pentru Associated Press, prin telefon.

Pacienţii au fost testaţi pentru Ebola după ce au prezentat simptome de febră hemoragică, iar cei care au intrat în contact cu bolnavii sunt deja în izolare, au spus oficialii.

Anunţul vine la o săptămână după ce alte cazuri au fost confirmate în estul Congo. Cazurile nu sunt legate.

Experţii din domeniul sănătăţii din Guineea spun că aceste ultime cazuri ar putea reprezenta un obstacol major pentru naţiune, care se luptă deja cu COVID-19 şi care încă se recuperează după epidemia de Ebola care a ucis 2.500 de oameni. Peste 11.300 de persoane au murit în total în această epidemie, care a lovit şi ţările vecine Liberia şi Sierra Leone între 2014 şi 2016.

Luna trecută, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că a înfiinţat un stoc global de urgenţă de aproximativ 500.000 de doze de vaccin Ebola pentru a ajuta la eliminarea viitoarelor epidemii, dar doar 7.000 erau disponibile în momentul declaraţiei. Vaccinul contra Ebola stocat este realizat de Merck.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici