Guy Verhofstadt se retrage din cursa pentru preşedinţia Parlamentului European, unde candidează şi un europarlamentar român

Liderul grupului Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, Guy Verfofstadt, a anunţat marţi că se retrage din cursa pentru preşedinţia Parlamentului European şi îl va susţine pe Antonio Tajani, candidatul Partidului Popular European (PPE), scrie cotidianul britanic Express.

421 afișări
Imaginea articolului Guy Verhofstadt se retrage din cursa pentru preşedinţia Parlamentului European, unde candidează şi un europarlamentar român

Guy Verhofstadt se retrage din cursa pentru preşedinţia Parlamentului European (Imagine AFP)

Noul preşedinte al Parlamentului European urmează să fie ales marţi, după ce actualul preşedinte, socialistul Martin Schulz, a anunţat că se va retrage pentru a putea reveni în politica germană.

În cursa pentru şefia PE au rămas Antonio Tajani, Gianni Pittella, Helga Stevens, Eleonora Forenza, Laurenţiu Rebega, Jean Lambert.

Europarlamentarul român Laurenţiu Rebega candidează la preşedinţia Parlamentului European din partea grupului Europa Naţiunilor şi Libertăţii, care reuneşte mai multe formaţiuni de extremă-dreapta din Europa, inclusiv Frontul Naţional din Franţa şi Liga Nordului din Italia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici