Hakimullah Mehsud, liderul talibanilor pakistanezi, UCIS într-un raid american. Informaţia, confirmată de conducerea grupării

Liderul talibanilor pakistanezi, Hakimullah Mehsud, a fost ucis într-un raid aerian american efectuat pe teritoriul Pakistanului, afirmă surse citate de Reuters.

612 afișări
Imaginea articolului Hakimullah Mehsud, liderul talibanilor pakistanezi, UCIS într-un raid american. Informaţia, confirmată de conducerea grupării

Hakimullah Mehsud (Imagine: Arhiva AFP/ Mediafax Foto)

Informaţia a fost confirmată de un membru al conducerii Mişcării Talibanilor Pakistanezi (TTP).

Raidul aerian, efectuat cu avioane americane fără pilot, a avut loc în provincia pakistaneză Waziristanul de Nord şi s-a soldat cu moartea a patru insurgenţi.

Patru rachete au vizat o clădire în zona Danda Darpa Khel, un sat situat la cinci kilometri de capitala regională Miran Shah.

Conform unor surse din cadrul serviciilor de spionaj, printre militanţii ucişi se numără Hakimullah Mehdus, liderul Mişcării Talibanilor Pakistanezi (TTP).

Regiunea pakistaneză Waziristanul de Nord, situată la frontiera cu Afganistanul, este fieful talibanilor pakistanezi şi al reţelei teroriste Al-Qaida.

Hakimullah Mehsud a devenit lider al Mişcării Talibanilor Pakistanezi în anul 2009, la vârsta de 30 de ani, după ce predecesorul său a fost eliminat într-un raid aerian american.

Statele Unite anunţaseră o recompensă de cinci milioane de dolari pentru capturarea sau moartea lui Hakimulah Mehsud, considerat responsabil de atacuri soldate cu mii de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici