Hillary Clinton este "nerăbdătoare" să se întoarcă la serviciu, săptămâna viitoare

Secretarul de Stat Hillary Clinton, spitalizată timp de câteva zile la începutul săptămânii şi absentă de pe scena publică din 7 decembrie din cauza unor probleme de sănătate, este "nerăbdătoare" să îşi reia activitatea săptămâna viitoare, a anunţat joi Departamentul de Stat, relatează AFP.

160 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton este "nerăbdătoare" să se întoarcă la serviciu, săptămâna viitoare

Hillary Clinton este "nerăbdătoare" să se întoarcă la serviciu, săptămâna viitoare

"Ea pare foarte în formă, motivată şi nerăbdătoare să îşi reia activitatea", a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Victoria Nuland, precizând că Hillary Clinton speră să "se întoarcă la birou săptămâna viitoare".

Ea a primit "un tsunami" de urări din lumea întreagă, a adăugat Nuland.

Secretarul de Stat a fost spitalizată la New York de duminică până miercuri din cauza unui cheag de sânge la nivelul capului.

Departamentul de Stat a emis numeroase comunicate în ultimele săptămâni cu privire la starea de sănătate a lui Clinton, fără a disipa însă semnele de întrebare din jurul absenţei sale inedite şi atât de lungi.

Purtătorul de cuvânt al lui Clinton, Philippe Reines, a anunţat iniţial, la 9 decembrie, că aceasta a contractat un "enterovirus" care a obligat-o să îşi anuleze un turneu în Africa de Nord. După o săptămână, la 15 decembrie, acelaşi consilier şi medicii lui Clinton au dezvăluit că aceasta a suferit o "comoţie cerebrală" după ce a leşinat din cauza unei "deshidratări puternice".

Duminică, după un examen de control, i-a fost descoperit un cheag de sânge într-o venă situată între creier şi craniu, în spatele urechii drepte.

Secretarul de Stat a ieşit din spital miercuri după-amiază. Ea îi va preda ştafeta succesorului său John Kerry în săptămânile următoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici