Hillary Clinton va fi audiată în Congres pe tema atentatului de la Benghazi

Secretarul de Stat american Hillary Clinton va fi audiat la 20 decembrie în Congres în legătură cu atentatul de la 11 septembrie împotriva Consulatului Statelor Unite de la Benghazi, în Libia, a anunţat miercuri o aleasă americană.

175 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton va fi audiată în Congres pe tema atentatului de la Benghazi

Hillary Clinton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şefa diplomaţiei americane va fi audiată pe baza unui raport care urmează să fie finalizat săptămâna viitoare de către o Comisie pe care chiar ea a creat-o, a anunţat Ileana Ros-Lehtinen, preşedinta Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanţilor (majoritar republicană), citată într-un comunicat.

Această Comisie lucrează de două luni asupra acestui atac terorist care s-a soldat cu moartea ambasadorului Statelor Unite în Libia Christopher Stevens şi altor trei agenţi americani.

Clinton este în prezent bolnavă şi a fost nevoită să amâne atât un turneu prevăzut în această săptămână în ţări arabe, cât şi toate angajementele sale profesionale.

Faptul că secretarul urmează să fie audiat în Contres era cunoscut. Republicanii doresc să o interogheze asupra măsurilor de securitate adoptate de către Departamentul de Stat în vederea protejării Consulatului de la Benghazi înaintea atacului armat islamist de la 11 septembrie.

Şefa diplomaţiei americane a declarat la jumătate lui octombrie că îşi "asumă responsabilitatea" gestionării consecinţelor acestui atentat terorist care a declanşat în Statele Unite o adevărată furtună politică între Guvernul democrat şi opoziţia republicană.

Republicanii acuză administraţia Obama că a oferit explicaţii eronate şi schimbătoare asupra atacului şi au utilizat aceste acuzaţii ca pretext pentru contestarea unei posibile nominalizări a Susanei Rice, ambasadoarea americană la ONU, în funcţia de secretar de Stat, în locul lui Clinton.

Rice a declarat pe 16 septembrie că asaltul de la Benghazi a fost probabil consecinţa unei manifestaţii antiamericane care ar fi degenerat. Washingtonul a recunocut ulterior că era vorba despre un atentat terorist comis de membri ai unor miliţii islamiste afiliate reţelei teroriste Al-Qaida. 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici