Hollande: Starea de urgenţă decretată anul trecut în Franţa nu se va prelungi după data de 26 iulie

Starea de urgenţă, declarată anul trecut în Franţa, după atacurile din 13 noiembrie 2015 din Paris, nu se va extinde după data de 26 iulie, informează site-ul postului BBC, citându-l pe Francois Hollande.

3301 afișări
Imaginea articolului Hollande: Starea de urgenţă decretată anul trecut în Franţa nu se va prelungi după data de 26 iulie

Hollande: Starea de urgenţă decretată anul trecut în Franţa nu se va prelungi după data de 26 iulie

Preşedintele Franţei a declarat într-un interviu, acordat de Ziua naţională a Franţei, că prelungirea pe termen nelimitat a stării de urgenţă nu are sens, asta ar însemna că statul de drept al legii nu s-ar mai putea aplica.

Din noiembrie anul trecut, de când statul francez a impus starea de urgenţă, această măsură a fost deja extinsă de două ori.

Ultima prelungire admitea asigurarea siguranţei pe perioada turneului european de fotbal din 2016 şi finalul cursei de ciclism Tour de France.

Starea de urgenţă a fost impusă în Franţa după atacurile teroriste din noiembrie 2015, în care au murit 130 de persoane, şi după atacul din ianuarie anul trecut, atunci când un alt atentat a avut loc la sediul revistei de satiră Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici