Igor Dodon susţine că l-a convins pe Putin să nu impună sancţiuni împotriva Republicii Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat, joi, că a reuşit să îl convingă pe preşedintele rus Vladimir Putin să nu adopte sancţiuni împotriva Chişinăului, adăugând că Guvernul moldovean a întreprins acţiuni provocatoare la adresa Rusiei, relatează Unimedia.info.

1268 afișări
Imaginea articolului Igor Dodon susţine că l-a convins pe Putin să nu impună sancţiuni împotriva Republicii Moldova

Igor Dodon susţine că l-a convins pe Putin să nu impună sancţiuni împotriva Republicii Moldova

Dodon a precizat, în cadrul unui interviu acordat pentru postul NTV, că relaţiile dintre Chişinău şi Moscova s-au îmbunătăţit semnificativ în ultimele luni.

”Este evident că oamenii l-au votat pe Dodon pentru că nu are legătură cu cei de la guvernare. Acest lucru s-a văzut şi prin decizia Curţii Constituţionale. O altă componentă importantă o reprezintă îmbunătăţirea relaţiilor cu Federaţia Rusă. Cetăţenii şi-au dorit asta şi am reuşit un lucru vizibil, cred eu: exportul s-a majorat de zeci de ori. Astfel, când guvernarea a văzut că Dodon le rezolvă pe toate, s-a gândit să strice relaţia cu Rusia, numidu-l pe Rogozin persona non grata şi expulzând cinci diplomaţi ruşi”, a afirmat Dodon.

Preşedintele moldovean a avut recent o întrevedere şi cu Valdimir Putin, cei doi lideri întâlnindu-se la Soci, cu ocazia summitului Uniunii Economice Eurasiatice. Dodon susţine că liderul de la Kremlin ar fi avut intenţia să impună sancţiuni împotriva Republicii Moldova, ”în urma acţiunilor provocatoare ale Chişinăului”, adăugând că l-a convins să se răzgândească.

”I-am spus: Vladimir, toate aceste lucruri se fac ca să vă provoace. Nu-i veţi pedepsi pe guvernanţi, ci pe cetăţenii acestei ţări. Cred că mi-a reuşit să-l conving pe Putin să se abţină de la sancţiuni”, a mai spus preşedintele de la Chişinău.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici