Imagini CUTREMURĂTOARE cu o femeie care ţine în braţe un bebeluş, cu doar câteva clipe înainte de a DETONA o BOMBĂ

Deşi iniţial părea că femeiea fuge cu copilul în braţe, din oraşul Mosul, imaginile video dezvăluie un adevăr dur: femeia era adeptă ISIS şi a detonat o bombă ascunsă în geantă, în timp ce îşi ţinea copilul la piept.

7141 afișări
Imaginea articolului Imagini CUTREMURĂTOARE cu o femeie care ţine în braţe un bebeluş, cu doar câteva clipe înainte de a DETONA o BOMBĂ

Imagini CUTREMURĂTOARE cu o femeie care ţine în braţe un bebeluş, cu doar câteva clipe înainte de a DETONA o BOMBĂ

Potrivit The Independent, mai mulţi oameni au fost răniţi în urma exploziei, însă doar două victime au decedat: femeia şi copilul ei.

Imaginile au fost surprinse de un post de televiziune local. În video, femeia poate fi observată cum încearcă să detoneze o bombă ascunsă într-o vestă de sub haine, dar aceasta explodează cu întârziere.

Peste 20 de femei care se ascund printre civili ar fi detonat dispozitive explozive în ultimele două săptămâni în Mosul. Într-o încercare de a identifica din timp atacatoarele, soldaţii le cer femeilor să nu mai poarte hijab.

Cunoscute drept ”miresele jihadiste”, femeile adepte ISIS stau, în mod normal, acasă pentru a avea grijp de copii - dar unii experţi sunt de părere că femeile devin din ce în ce mai active şi îşi doresc să ia parte la acţiuni, precum bărbaţii.

“Femeile luptă alături de copiii lor”, spune locotenentul general Sami al-Aridi. ”Ne face să ezităm atunci când vine vorba de a ne folosi de mijloace aeriene pentru a ataca. Dacă nu e vorba de copii, am putea termina în câteva ore”.

Zuhair al-Juburi, liderul consiliului municipal al oraşului Mosul, crede că femeile preferă să moară decât să fie prinse de membrii armatei.

Acesta a spus: “Una dintre atacatoarele sinucigaşe era tunisiană. S-a aruncat în aer atât pe ea, cât şi pe cei din jurul ei”.

Lupta pentru Mosul - cel mai mare oraş care se află sub controlul militanţilor - a devastat zone mari, a ucis mii de civili şi a dus către deplasarea a aproape un milion de oameni.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici