Imigraţia nu are legătură cu nivelul ridicat al criminalităţii-studiu efectuat pe durata a 40 de ani

Nu există nicio legătură între imigraţie şi nivelul ridicat al criminalităţii, relevă un studiu american întreprins pe o perioadă de 40 de ani, informează The Independent.

491 afișări
Imaginea articolului Imigraţia nu are legătură cu nivelul ridicat al criminalităţii-studiu efectuat pe durata a 40 de ani

Imigraţia nu are legătură cu nivelul ridicat al criminalităţii-studiu efectuat pe durata a 40 de ani (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)

Donald Trump, preşedintele american, a declarat că Administraţia sa va publica o listă săptămânală a infracţionalităţilor comise de imigranţi, în pofida dovezilor ce nu susţin faptul că creşterea numărului imigranţilor ar avea vreo legătură cu creşterea nivelului criminalităţii.

O echipă de cercetători din cadrul Universităţii Buffallo din New York a examinat date de recensământ şi rapoarte privind infracţiuni din 200 de oraşe americane, între 1970 şi 2010.

Aceştia au descoperit că odată ce creşte numărul imigranţilor, numărul anumitor tipuri de infracţionalităţi scade.

”Rezultatele demonstrează că asalturile nu cresc odată cu creşterea imigraţiei, de fapt numărul furturilor, spargerilor şi crimelor scade în unele locuri unde nivelurile de imigrare sunt mai mari”, a declarat un profesor de sociologie, colaborator al universităţii americane.

”Nu afirmăm că imigranţii nu sunt niciodată imiplicaţi în delicte. Ceea ce încercăm să explicăm este că în comunităţile ce experimentează schimbări demografice conduse de tipare imigraţionale nu au loc creşteri semnificative ale infracţionalităţilor analizate de noi”, a adăugat acesta.

”Este important să ne bazăm politicile publice pe fapte şi dovezi, nu pe ideologii şi afirmaţii ce nu au nicio bază şi care demonizează un segment distinct al populaţiei americane, fără a avea fapte care să suţină acest lucru”, a mai spus profesorul colaborator.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici