Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini: Uniunea Europeană va continua să lucreze cu Ankara privind liberalizarea regimului de vize pentru turci

Uniunea Europeană va continua să lucreze cu Turcia în ceea ce priveşte îmbunătăţirea politicilor Uniunii Vamale şi liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii turci care călătoresc în spaţiul comunitar, a declarat Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, citat de Reuters online.

260 afișări
Imaginea articolului Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini: Uniunea Europeană va continua să lucreze cu Ankara privind liberalizarea regimului de vize pentru turci

Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini: Uniunea Europeană va continua să lucreze cu Ankara privind liberalizarea regimului de vize pentru turci (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Federica Mogherini a făcut această declaraţie la Ankara, la o conferinţă de presă comună cu Johannes Hahn, comisarul UE pentru Extindere şi ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu.

Mogherini a mai spus că este necesară iniţierea unui proces politic în lupta împotriva formaţiunii Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Liberalizarea sistemului de vize pentru cetăţeni turci este legat de menţinerea acordului cu Turcia privind refugiaţii, negociat în luna martie cu scopul de a limita migraţia spre Europa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici