Încă o înfrângere pentru partidul Angelei Merkel. CDU s-a clasat pe locul doi la alegerile din Berlin, după partidul anti-imigraţie

Partidul cancelarului german Angela Merkel şi partenerii din coaliţie au pierdut suportul popular în alegerile regionale din Berlin, în condiţiile în care partidul anti-imigraţie Alternativa pentru Germania (AfD) a reuşit să atragă alegătorii, scrie Bloomberg.

712 afișări
Imaginea articolului Încă o înfrângere pentru partidul Angelei Merkel. CDU s-a clasat pe locul doi la alegerile din Berlin, după partidul anti-imigraţie

Social-democraţii (SPD), coaliţia încă tânără din Guvernul naţional, au câştigat alegerile pentru Consiliul capitalei, în timp ce creştin-democraţii lui Merkel (CDU) au obţinut locul doi. Totuşi, voturile lor combinate au scăzut cu aproape 25 la sută, ceea ce lasă ”marea coaliţie” a celor mai mari două partide fără o majoritate pentru a conduce cel mai mare oraş german. Partidul AfD este plasat în sondaje la 14 la sută.

Având în vedere că alegerile s-au încheiat anul acesta, sarcina lui Merkel este să oprească nemulţumirea coaliţiei legată de politica ei migraţionistă. Presiunea pentru rezolvarea conflictelor se aşteaptă să se intensifice, în condiţiile în care formaţiunea Uniunea Creştin Democrată (CDU) a lui Merkel va stabili în convenţia din decembrie care este cursul pentru alegerile naţionale de anul viitor.

”Principalul factor de dezamăgire rămâne politica lui Merkel legată de migraţie”, a spus Carsten Nickel, analist la Teneo Intelligence. ”Rezultatele de astăzi marchează punctul de plecare pentru o coordonare intensivă între creştinii-democraţi ai lui Merkel şi CSU”.

Social-democraţii au câştigat 22 la sută din voturi, în timp ce creştin-democraţii lui Merkel au obţinut doar 18 la sută, ceea ce îi permite primarului Michael Mueller să îşi extindă dominaţia partidului din ultimii 15 ani asupra celui mai mare oraş german.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici