Incendiul din California: 84 de persoane au murit, iar peste 560 sunt date dispărute/ Cel puţin 10.000 de case, distruse

Cel mai devastator incendiu de vegetaţie din istoria statului american California, în urma căruia 84 de persoane au murit şi aproximativ 560 sunt considerate dispărute, este stins în proporţie de 95%, au anunţat reprezentanţii pompierilor, citaţi de BBC.

1333 afișări
Imaginea articolului Incendiul din California: 84 de persoane au murit, iar peste 560 sunt date dispărute/ Cel puţin 10.000 de case, distruse

Incendiul din California: 84 de persoane au murit, iar peste 560 sunt date dispărute/ Cel puţin 10.000 de case au fost distruse

Incendiul din zona Camp a izbucnit în urmă cu două săptămâni în oraşul Paradise, situat în nordul oraşului San Francisco.

Stingerea incendiului a fost facilitată de ploile abundente care au început miercuri. Autorităţile locale şi meteorologii au transmis că există riscul producerii de alunecări de teren.

„Vegetaţia ţine solul. Fără această vegetaţie, ne aşteptăm la ce este mai rău când plouă”, a declarat meteorologul Brian Hurley.

Ploile izbucnite miercuri marchează finalul a şase luni de secetă. Serviciul Naţional de Meteorologie a anunţat că sunt aşteptate precipitaţii de 25-75 litri/mp până duminică.

Cel puţin 10.000 de case au fost distruse în urma incendiului.

Al doilea incendiu de vegetaţie, izbucnit în zona Woolsey, a fost stins complet miercuri. Cel puţin trei persoane au murit şi mai multe case din oraşul Malibu au fost distruse.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici