Incident în timpul discursului noului premier din Quebec, soldat cu moartea unei persoane

Poliţia din Montreal a anunţat în noaptea de luni spre marţi decesul unei persoane care a fost atinsă de gloanţe în timpul discursului rostit de noul premier al provinciei canadiene Quebec, Pauline Marois, într-o sală de concert din Montreal.

1173 afișări
Imaginea articolului Incident în timpul discursului noului premier din Quebec, soldat cu moartea unei persoane

Incident în timpul discursului noului premier din Quebec, soldat cu moartea unei persoane (Imagine: Arhiva MediafaxFoto(

"Eveniment la Metropolis: o persoană a decedat", au anunţat serviciile de poliţie din Montreal pe Twitter. O altă persoană este în stare critică.

Discursul care marca victoria noului premier din Quebec Pauline Marois a fost întrerupt marţi seara la Montreal de gărzile de corp ale acesteia care au evacuat-o prin folosirea forţei armate în câteva secunde de pe podiumul unei săli de concert.

Intervenţia poliţiştilor care se ocupau de protecţia ei a urmat unui incident grav în care un bărbat a deschis focul în interiorul sălii de concert Metropolis, rănind grav două persoane, a anunţat poliţia din Montreal.

Acelaşi bărbat a dat apoi foc unei zone din apropierea sălii de concerte şi a fost arestat de poliţiştii care se aflau în vecinătate. O armă de foc a fost confiscată.

Filmat în momentul arestării, el a strigat cu un puternic accent englezesc: "Englezii se trezesc".

Acest incident s-a produs în momentul în care Marois declara că "viitorul Quebecului este să devină o ţară suverană". Unii membri ai comunităţii anglofone din Quebec se tem că preluarea puterii de către spearatişti ar putea avea consecinţe negative asupra statutului lor.

După o întrerupere de câteva minute, Marois a revenit pe podium pentru a-şi încheia rapid discursul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici