Independenţă Catalonia. CIOCNIRI violente între poliţie şi separatiştii catalani care au aruncat cu o pulbere colorată - VIDEO, FOTO

Poliţia din Catalonia s-a confruntat sâmbătă cu separatiştii catalani în centrul Barcelonei, în timp ce tensiunile cresc înainte de aniversarea unui an de la referendumul ilegal al regiunii spaniole privind secesiunea, care s-a încheiat cu intervenţia forţelor de securitate, relatează AP.

2659 afișări
Imaginea articolului Independenţă Catalonia. CIOCNIRI violente între poliţie şi separatiştii catalani care au aruncat cu o pulbere colorată - VIDEO, FOTO

Un an de referendumul pentru independenţă. Tensiuni între poliţie şi separatiştii catalani, în centrul Barcelonei

Separatiştii au aruncat cu o pulbere colorată în poliţia locală, ridicând un nor gros şi acoperind scuturile anti-revoltă, maşinile de poliţie şi trotuarul de pe bulevardul central, într-o panoplie de culori strălucitoare. Unii protestatari au aruncat cu proiectile şi s-au ciocnit cu bariera de poliţie, care a folosit bastoanele din dotare pentru a-i împinge înapoi.

 

 

Confruntările au izbucnit după ce poliţia catalană locală a intervenit pentru a forma o barieră atunci când un separatist a aruncat vopsea de culoare mov asupra unui bărbat care făcea parte dintr-un alt grup de susţinători ai poliţiei spaniole, care solicită o majorare a salariilor. Ofiţerii au folosit bastoane pentru a împinge înapoi separatiştii şi pentru a-i separa de grupurile oponente.

"Fac un apel pentru calm. Acest oraş a apărat întotdeauna că toată lumea îşi poate exercita drepturile la libera exprimare ", a declarat primarul Barcelonei Ada Colau pentru Radio Catalunya.

Mai mulţi separatişti au umplut o piaţă centrală din Barcelona, ​​mulţi au petrecut noaptea trecută acolo, pentru a forţa guvernul regional să modifice ruta marşului susţinut de grupul care sprijină poliţia spaniolă. Cei care au susţinut poliţia spaniolă au mers într-o altă piaţă din centrul oraşului.

Marşul a fost organizat de către asociaţia de poliţie JUSAPOL, care doreşte ca cele două forţe de poliţie naţionale din Spania, poliţia naţională şi Garda civilă să primească aceleaşi salarii ca poliţia regională din Catalonia.

Referendumul din 1 octombrie 2017 a fost marcat atunci când ofiţerii poliţiştii şi gardienilor civili s-au ciocnit cu alegătorii, rănind sute de persoane.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici