India a refuzat, pentru prima dată, să negocieze cu teroriştii

India a refuzat să negocieze cu teroriştii, deşi mai mulţi cetăţeni străini au fost ţinuţi ostatici de extremiştii musulmani la Bombay, alăturându-se astfel poziţiei Statelor Unite, Israelului, Rusiei şi altor câteva state europene.

34 afișări
Imaginea articolului India a refuzat, pentru prima dată, să negocieze cu teroriştii

India a refuzat, pentru prima dată, să negocieze cu teroriştii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unor surse, nici nu a fost luată în considerare problema negocierii cu teroriştii, dar era important să se "discute" pentru a câştiga timp şi a obţine eliberarea treptată a ostaticilor, relatează Times of India în ediţia electronică.

India are un trecut nefericit legat de luările de ostatici, începând din 1989, când a fost răpită fiica ministrului de Interne de la acea vreme, Mufti Mohammed Sayeed. În 1999 India a cedat teroriştilor pakistanezi sprijiniţi de talibani, eliberând trei terorişti periculoşi, Masood Azhar (care a creat ulterior gruparea Jaish-e-Mohammed), Mushtaq Zargar şi Omar Sheikh, ultimul condamnat pentru uciderea jurnalistului american Daniel Pearl.

Ulterior, autoriăţile indiene şi-au schimbat politica faţă de negocierea cu teroriştii, dar în atacurile din ultimii ani, inclusiv cele de la templele Akshardham, Raghunath şi Shiva, nu s-a ajuns la luări de ostatici.

Singurul test a fost cel al atacurilor de săptămâna aceasta la Bombay, dar potrivit informaţiilor disponibile autorităţile nu au negociat cu teroriştii pentru răscumpărarea sau pentru eliberarea ostaticilor, ci cu scopul de a câştiga timp.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici