Indivizi neidentificaţi ameninţă Cehia cu răspândirea virusului Ebola

Persoane rămase neidentificate au ameninţat Cehia cu răspândirea virusului Ebola, cerând, pentru a renunţa la acest plan, un milion de euro în moneda virtuală Bitcoin, anunţă autorităţile de la Praga, citate de AFP.

338 afișări
Imaginea articolului Indivizi neidentificaţi ameninţă Cehia cu răspândirea virusului Ebola

Indivizi neidentificaţi ameninţă Cehia cu răspândirea virusului Ebola (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Unul sau mai mulţi infractori încearcă să şantajeze Cehia, ameninţând cu propagarea virusului Ebola", a declarat Zdenek Laube, şeful Poliţiei naţionale.

"Obiectivul este crearea de panică", a adăugat el.

Ministerul de Interne a explicat că gruparea infracţională utilizează "metode de comunicare foarte sofisticate".

Autorii tentativei de şantaj riscă până la 12 ani de închisoare, a declarat Robert Slachta, directorul Oficiului ceh pentru combaterea infracţionalităţii organizate (UOOZ).

Şeful Serviciului ceh pentru Sănătatea publică, Vladimir Valenta, a dat asigurări că sunt şanse mici ca virusul Ebola să se răspândească în Cehia. "Obţinerea virusului, transportarea şi propagarea acestuia la scara largă - acest plan nu este realist", a subliniat Valenta.

Ebola a provocat moartea a 4.922 de persoane din 10.141 de cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi Statele Unite), potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici