Insurgenţii proruşi, pregătiţi să accepte o scurtă încetare a focului în estul Ucrainei

Insurgenţii proruşi care controlează zona din estul Ucrainei unde joi seara s-a prăbuşit un avion malaysian sunt pregătiţi să accepte o scurtă încetare a focului, pentru a permite evacuarea cadavrelor, a anunţat liderul separatist Alexandr Borodai, citat de Interfax.

215 afișări
Imaginea articolului Insurgenţii proruşi, pregătiţi să accepte o scurtă încetare a focului în estul Ucrainei

Insurgenţii proruşi, pregătiţi să accepte o scurtă încetare a focului în estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Premierul republicii populare" Doneţk, Alexandr Borodaïi, a afirmat joi seara că insurgenţii sunt dispuşi să accespte o scurtă încetare a focului.

"Trebuie să încetăm focul în zona unde au operaţiunile de căutare, pentru a salva probele şi a afla circumstanţele acestui accident", a confirmat un membru al "Consiliului de Securitate" al regiunii Doneţk, Serghei Kaftaradze.

Un alt lider al insurgenţilor a adăugat că ei sunt dispuşi să permită specialiştilor internaţionali să ajungă la locul accidentului.

Un avion de linie malaysian care decolase din Amsterdam şi se îndrepta spre Kuala Lumpur s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de separatiştii proruşi, provocând moartea a aproape 300 de persoane.

Insurgenţii şi autorităţile de la Kiev se acuză reciproc de cauzarea acestui accident.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici