Întâlnire Erdogan - Biden la summitul NATO. Turcia nu renunţă la sistemul de rachete cumpărat din Rusia pentru care a fost sancţionată

  • Joe Biden a precizat că întâlnirea cu Erdogan a fost productivă şi este încrezător că SUA va „face progrese reale cu Turcia”.
  • Erdogan nu a făcut, însă, nicio referire la acordul Ankarei cu Moscova pentru sistemul de rachete S-400.
  • În decembrie, administraţia Trump a aplicat sancţiunile CAATSA Turciei, după ce aliatul NATO a cumpărat un sistem de rachete ruse de miliarde de dolari.
7797 afișări
Imaginea articolului Întâlnire Erdogan - Biden la summitul NATO. Turcia nu renunţă la sistemul de rachete cumpărat din Rusia pentru care a fost sancţionată

FOTO: Profimedia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a avut prima întâlnire bilaterală cu Joe Biden, la summitul NATO de la Bruxelles, notează CNBC
 
Joe Biden a precizat că întâlnirea cu Erdogan a fost productivă şi este încrezător că SUA va „face progrese reale cu Turcia”.
 
"A fost o întâlnire foarte fructuoasă şi sinceră", a declarat Erdogan, adăugând că cei doi aliaţi vor continua să negocieze o serie de probleme
 
Erdogan nu a făcut, însă, nicio referire la acordul Ankarei cu Moscova pentru sistemul de rachete S-400, care a declanşat sancţiuni americane fără precedent împotriva aliatului NATO.
 
În conformitate cu Actul de combatere a adversarilor din America prin Legea pentru sancţiuni (CAATSA) orice guvern străin care lucrează cu sectorul de apărare rus este supus sancţiunilor economice americane.
 
În decembrie, administraţia Trump a aplicat sancţiunile CAATSA Turciei, după ce aliatul NATO a cumpărat un sistem de rachete rusesc de miliarde de dolari. S-400 este un sistem de rachete sol-aer, despre care se spune că prezintă un risc pentru alianţa NATO, precum şi pentru F-35, cea mai scumpă platformă de arme din America.
 
În 2017, Erdogan a intermediat un acord în valoare de 2,5 miliarde de dolari cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru sistemul de rachete S-400. 
 
În comparaţie cu sistemele americane, se crede că S-400, fabricat în Rusia, este capabil să angajeze o gamă mai largă de ţinte, la distanţe mai lungi şi împotriva ameninţărilor multiple simultan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici