Întâlnire la nivel înalt între Statele Unite şi Rusia la Manila

Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, va avea o întâlnire cu omologul său rus, Serghei Lavrov, la finalul acestei săptămâni, la Manila în Filipine, în urma căreia cei doi vor discuta despre tensiunile din relaţiile dintre cele două state, potrivit Reuters.

2587 afișări
Imaginea articolului Întâlnire la nivel înalt între Statele Unite şi Rusia la Manila

Întâlnire la nivel înalt între Statele Unite şi Rusia la Manila

Aceasta va fi prima întrevedere după anunţul Kremlinului de duminică privind reducerea cu 755 de persoane a corpului diplomatic american din Rusia până la date de 1 septembrie.

"Cred că ministrul Lavrov şi cu mine ne înţelegem rolurile, responsabilităţile şi cred că el este tot atât de angajat ca şi mine în încercarea de a găsi modalităţi prin care să putem readuce această relaţie într-un plan mai apropiat", a spus Tillerson.

Kremlinul a cerut Statelor Unite să-şi reducă personalul diplomatic din Rusia, astfel încât acesta să fie la acelaşi nivel cu cel al celor 445 oficiali ruşi care activează în Statele Unite, ca răspuns la expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi din SUA în decembrie anul trecut.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat, de asemenea, că Rusia are un "orizont larg" de posibilităţi de răspuns la ultimul pachet de sancţiuni aprobat de Congresul Statelor Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici