Video INUNDAŢIILE din Tbilisi: Directorul grădinii zoologice cere autorităţilor să nu ucidă animalele găsite pe străzi - VIDEO

Directorul grădinii zoologice din Tbilisi le-a cerut forţelor de ordine mobilizate în capitala georgiană să evite uciderea animalelor sălbatice care au scăpat din cuştile lor în urma inundaţiilor şi sunt libere pe străzile oraşului, relatează Russia Today, în ediţia electronică.

7220 afișări

"În cazul în care un prădător atacă o persoană, uciderea lui este de înţeles. Dar trebuie explicate multe cazuri. Ştiu sigur că nu s-a emis niciun ordin de a fi ucise. Poate că cineva şi-a depăşit atribuţiile", a declarat directorul grădinii zoologice din Tbilisi, Zurab Gurielidze.

Administraţia grădinii zoologice a confirmat că a găsit mort un leu alb tânăr, pe nume Shumba. "Shumba al nostru nu mai este. A fost găsit împuşcat în cap", le-a spus un reprezentant al acesteia reporterilor.

"Vă rugăm, dacă vedeţi undeva un animal, nu îl ucideţi!!! Chemaţi-ne!!!", a scris administraţia grădinii zoologice pe Facebook.

Câteva animale sălbatice sunt libere pe străzile din Tbilisi în urma inundaţiilor care le-au facilitat evadarea din cuşti. Forţe speciale au fost mobilizate pentru tranchilizarea sau uciderea lor în situaţii extreme. Multe animale de la grădina zoologică au murit însă din cauza inundaţiilor.

Informaţii neconfirmate apărute pe reţelele de socializare afirmă că poliţia deschide focul în mod nejustificat asupra animalelor. O petiţie a fost lansată pentru a cere Guvernului să investigheze cazurile în care forţele speciale au folosit armele fără motiv împotriva animalelor.

Premierul georgian Irakli Garibaşvili a sfătuit locuitorii din Tbilisi să rămână în locuinţe până când vor fi găsite toate animalele. În total, peste 30 de animale au fugit de la grădina zoologică, printre care un hipopotam, şapte urşi, şase lei, şase tigri, jaguari, 13 lupi şi un aligator care a fost găsit în apropiere de Piaţa Eroilor din capitala georgiană.

Între timp, echipele de salvare caută persoanele date dispărute în urma acestor inundaţii catastrofale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici