Investigare a scurgerilor de informaţii, solicitată Comisiei guvernamentale de supraveghere din SUA

Doi republicani ai Camerei Reprezentanţilor au solicitat inspectorului general al SUA să ancheteze scurgerile de informaţii legate de demisia fostului consilier de securitate al lui Donald Trump, Michael Flynn, informează The Independent.

151 afișări
Imaginea articolului Investigare a scurgerilor de informaţii, solicitată Comisiei guvernamentale de supraveghere din SUA

Investigare a scurgerilor de informaţii, solicitată Comisiei guvernamentale de supraveghere din SUA (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

Cererea a fost făcută prin intermediul unei scrisori de către republicanul Jason Chaffez, preşedintele Comitetului de Supraveghere a Camerei Reprezentanţilor, şi de către Bob Goodlatte, preşedinte al Comitetului Judiciar al Camerei Reprezentanţilor.

”Am solicitat ca biroul (inspectorului general-n.red) să înceapă de îndată o investigaţie în privinţa informaţiilor clasificate ce ar fi putut fi manevrate necorespunzător”, au scris aceştia în cadrul cererii.

Administraţia Donald Trump a fost asaltată de scurgeri de informaţii dăunătoare încă din prima lună de la punerea în funcţie a preşedintelui american, Donald Trump, inclusiv în cazul rapoartelor în privinţa contactelor dintre Flynn şi ambasadorul rus.

Preşedintele american a catalogat la rândul lui scurgerile de informaţii ca fiind ”o adevărată calomniere”.

Chaffetz, un republican al statului Utah, a refuzat până în prezent să investigheze presupusele conflicte de interese ale lui Donald Trump sau eventualele legături ale sale sau ale consilierilro săi cu Rusia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici