Investiţii în valoare de 109 milioane de euro în zona de frontieră dintre Bulgaria şi România

Aproximativ 109 milioane de euro vor fi investiţi în zona de frontieră dintre Bulgaria şi România prin intermediul programului Interreg V-A România-Bulgaria 2014-2020, finanţat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională, relatează site-ul agenţiei Novinite.

2222 afișări
Imaginea articolului Investiţii în valoare de 109 milioane de euro în zona de frontieră dintre Bulgaria şi România

Investiţii în valoare de 109 milioane de euro în zona de frontieră dintre Bulgaria şi România

În cadrul celei de-a zecea reuniuni a Comitetului European de Monitorizare a Programelor Transfrontaliere, care a avut loc în oraşul Veliko Târnovo, Deniţa Nikolova, adjunctul ministrului bulgar pentru Dezvoltare Regională, a anunţat că au fost aprobate 74 de proiecte noi între parteneri din cele două ţări.

"Programul de cooperare transfrontalieră dintre Bulgaria şi România este unul dintre programele-cheie pentru dezvoltarea teritorială a regiunii de la graniţă, pe ambele maluri ale Dunării, şi are un efect pozitiv asupra acestor regiuni. Astfel, susţinem creşterea economică şi ocuparea forţei de muncă în zonele de frontieră. Mai mult, proiectele sunt de înaltă calitate. Prin programul comun şi prin cooperare, România şi Bulgaria au demonstrat că împreună pot realiza mai multe", a declarat Nikolova.

Oficialul bulgar a precizat că printre proiectele aprobate se numără două ale Agenţiei pentru Infrastructură Rutieră, care vizează reabilitarea unor secţiuni rutiere din nordul şi nord-vestul Bulgariei care prezintă o importanţă deosebită pentru conectivitatea cu România.

Se vor aloca trei milioane de euro pentru Agenţia Executivă Administraţia Maritimă - structură din cadrul Ministerului bulgar al Transporturilor - pentru înfiinţarea unor centre de urgenţă în Ruse şi Lom (Bulgaria), respectiv Turnu Măgurele (România), cu scopul prevenirii şi gestionării dezastrelor privind navigaţia pe Dunăre.

Programul Interreg V-A România-Bulgaria 2014-2020 vizează şapte judeţe din România (Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Constanţa) şi opt districte din Bulgaria (Vidin, Vraţa, Montana, Pleven, Veliko Târnovo, Ruse, Silistra, Dobrich).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici