Ministrul ungar de Externe: Atacul terorist din Franţa evidenţiază importanţa securităţii în Europa

Evenimente precum recentul atacul terorist din Franţa evidenţiază importanţa securităţii în statele europene, a declarat vineri ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, relatează agenţia MTI.

460 afișări
Imaginea articolului Ministrul ungar de Externe: Atacul terorist din Franţa evidenţiază importanţa securităţii în Europa

Ministrul ungar de Externe: Atacul terorist din Franţa evidenţiază importanţa securităţii în Europa

"Europa trebuie să fie din nou în siguranţă. Restaurarea securităţii pe continent ar trebui să fie o prioritate. Ungaria este alături de Franţa în lupta împotriva terorismului. Vom proteja Ungaria şi poporul ungar împotriva terorismului şi a atacurilor de acest fel", a spus Szijjarto.

Şeful diplomaţiei de la Budapesta a susţinut în repetate rânduri că există o legătură între migraţia ilegală şi terorism şi că guvernul ungar va continua să facă tot posibilul pentru a contribui la restabilirea securităţii Europei, prin protejarea frontierelor externe. Totodată, Ungaria doreşte schimbarea politicii Bruxelles-ului privind migraţia şi a propus anularea schemei obligatorii privind distribuirea imigranţilor, întrucât ar agrava situaţia privind securitatea în Europa.

Trei persoane au fost ucise, iar alte 16 au fost rănite în atacurile teroriste comise vineri în sudul Franţei, care au fost revendicate de organizaţia sunnită Stat Islamic. Presupusul autor al atacurilor armate din localităţile Carcassonne şi Trebes se numeşte Radouane Lakdim şi avea 26 de ani, fiind împuşcat mortal de forţele de ordine.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici