Iranul afirmă că militanţii terorişti trebuie eliminaţi complet din provincia siriană Idlib

Iranul a făcut luni apel la emliminarea completă a militanţilor terorişti din provincia siriană Idlib, înainte de a discuta cu reprezentanţi ai Siriei şi Rusiei despre situaţia din regiune, relatează site-ul agenţiei Reuters.

413 afișări
Imaginea articolului Iranul afirmă că militanţii terorişti trebuie eliminaţi complet din provincia siriană Idlib

Iranul afirmă că militanţii terorişti trebuie eliminaţi complet din provincia siriană Idlib

Forţele Guvernului sirian plănuieşte să desfăşoare o ofensivă în regiunea Idlib, controlată de rebelii care luptă împotriva preşedintelui Bashar al-Assad, care este susţinut de Rusia şi Iran.

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a afirmat anterior că Washingtonul percepe orice atac al guvernului sirian în Idlib drept o escaladare a războiului civil din Siria, iar Departamentul de Stat a avertizat că va răspunde oricărui atac chimic coordonat de Damasc.

Ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif a efectuat o vizită la Damasc pentru a discuta despre viitorul summit între liderii Iranului, Rusiei şi Turciei, pe care Teheranul îl va găzdui pe 7 septembrie pentru a discuta despre situaţia din Idlib.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic. Bilanţul conflictului este de câteva sute de mii de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici