Iranul ar putea modifica termenii cooperării cu AIEA dacă presiunile asupra sa vor continua. Reacţia preşedintelui Parlamentului

Preşedintele Parlamentului iranian, Ali Larijani a declarat duminică pentru televiziunea de stat că Iranul ar putea să modifice termenii cooperării cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) dacă oficialii europeni vor fi „nedrepţi” cu Teheranul, informează Reuters.

1611 afișări
Imaginea articolului Iranul ar putea modifica termenii cooperării cu AIEA dacă presiunile asupra sa vor continua. Reacţia preşedintelui Parlamentului

Iranul ar putea modifica termenii cooperării cu AIEA dacă presiunile asupra sa vor continua. Reacţia preşedintelui Parlamentului

Declaraţiile oficialului iranian vin în contextul în care Franţa, Germania şi Marea Britanie au activat un mecanism privind încălcarea acordului nuclear de către Iran, acţiune ce ar putea să conducă la reimpunerea sancţiunilor ONU.

„Anunţăm în mod oficial că dacă puterile europene, din orice motiv, vor adopta o poziţie nedreaptă în această dispută ne vom gândi în mod serios la modificări privind cooperarea noastră cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică”, a spus Larijani.

Administraţia din Iran a anunţat la începutul lunii ianuarie, în contextul crizei cu Statele Unite, că nu va mai respecta limitele privind purificarea uraniului stabilite prin Acordul nuclear semnat cu marile puteri. Administraţia de la Teheran a decis să nu mai respecte limitele referitoare la numărul de centrifuge, astfel că nu vor mai exista limite privind capacitatea de îmbogăţire a uraniului. Purificarea uraniului se va face în funcţie de necesităţile tehnice, a transmis Agenţia Iraniană pentru Energie Atomică. Practic, nu va mai exista un plafon al capacităţilor de îmbogăţire a uraniului, a gradului de îmbogăţire a uraniului sau a activităţilor de cercetare şi dezvoltare în domeniul atomic.

Administraţia iraniană a transmis că va reveni la respectarea prevederilor Acordului nuclear din 2015 dacă Statele Unite anulează sancţiunile impuse Teheranului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici