Iranul avertizează că va mări raza de acţiune a rachetelor balistice, daca va fi ameninţat de Europa

Teheranul va mări raza de acţiuni a rachetelor la peste 2.000 de kilometri, dacă Europa va ameninţa Iranul, a avertizat Hossein Salami, general a Gărzilor Revoluţionarea iraniene, a relatat sâmbătă agenţia Fars, citată de site-ul agenţiei de presă Reuters.

1984 afișări
Imaginea articolului Iranul avertizează că va mări raza de acţiune a rachetelor balistice, daca va fi ameninţat de Europa

Iranul avertizează că va mări raza de acţiune a rachetelor balistice, daca va fi ameninţat de Europa

Declaraţiile generalului iranian au fost făcute în contextul în care Franţa ceruse iniţierea dialogului cu Teheranul despre programul său balistic şi o negociere în privinţa Acordului nuclear semnat în 2015. De cealaltă parte, oficialii iranieni au susţinut în mod repetat că programul balistic are valeneţe defensive, că nu este prevăzut în Acordul nuclear din 2015 şi că acesta nu poate fi obiectul unor negocieri.

”Dacă am menţinut raza de acţiune a rachetelor noastre la 2.000 km, nu este din cauza lipsei de tehnologie. Noi urmăm o doctrină strategică. Până acum nu am perceput Europa ca pe o ameninţare, aşa că n-am mărit raza rachetelor noastre. Dar dacă Europa se va transforma într-o ameninţare, vom mări raza rachetelor balistice”, a declarat generalul iranian.

În urmă cu trei zile, comandantul Gărzilor Revoluţionare iraniene, Mohammad Ali Jafari, a precizat că Teheranul nu va accepta să poarte discuţii pe marginea programului său balistic, aşa cum au solicitat Franţa şi alte state Occidentale. Comandantul Gărzilor Revoluţionare iraniene l-a ironizat pe preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, afirmând că această cerere a fost făcută pentru că liderul de la Elysee este ”tânăr şi neexperimentat”. În plus, acesta a adăugat că programul balistic al Iranului nu a fost prevăzut în Acordul nuclear semnat în 2015.

”Iranul nu va negocia programele de apărare. Nu vor fi discuţii pe această temă. Remarcile preşedintelui Macron în privinţa programului nostru balistic se datorează faptului că este tânăr şi neexperimentat”, a declarat Jafari.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici