Iranul suspectează că Israelul l-a asasinat pe Mohsen Fakhrizadeh cu arme controlate prin satelit

  • Iranul suspectează că Israelul a comis asasinatul de la Teheran cu arme controlate prin satelit
  • Oficial iranian: "A fost o operaţiune foarte complicată, efectuată prin folosirea unor dispozitive electronice"
  • Mohsen Fakhrizadeh, directorul programului nuclear iranian, a fost asasinat vineri, la periferia Teheranului
2136 afișări
Imaginea articolului Iranul suspectează că Israelul l-a asasinat pe Mohsen Fakhrizadeh cu arme controlate prin satelit

Iranul suspectează că Israelul l-a asasinat pe Mohsen Fakhrizadeh cu arme controlate prin satelit

Un oficial iranian de rang înalt a acuzat, luni, că Israelul a utilizat arme dirijate prin satelit pentru asasinarea lui Mohsen Fakhrizadeh, considerat directorul programului nuclear iranian, informează agenţia Associated Press.

"O armă găsită la faţa locului are specificaţii ale industriei militare israeliene. A fost o operaţiune foarte complicată, efectuată prin folosirea unor dispozitive electronice. Nu a fost prezent niciun agent la faţa locului", a declarat Ali Shamkhani, secretar al Consiliului Suprem pentru Siguranţă Naţională din Iran.

Potrivit oficialului citat, în atac a fost implicat şi grupul disident din exil Mujahedeen e-Khalk.

Ali Shamkhani a făcut declaraţiile la funeraliile lui Mohsen Fakhrizadeh, desfăşurate luni la Teheran.

Afirmaţiile oficialului iranian modifică fundamental versiunea privind asasinarea savantului Mohsen Fakhrizadeh. Autorităţile iraniene anunţaseră iniţial că în cursul atacului explodase o camionetă, după care indivizi înarmaţi au deschis focul asupra maşinii în care se afla Mohsen Fakhrizadeh. În atac au fost ucişi şi membri ai dispozitivului de securitate al savantului iranian.

Ministrul iranian al Apărării, generalul Amir Hatami, a declarat că Teheranul va intensifica activităţile nucleare. "Acest asasinat ne va face mai uniţi şi mai determinaţi. Pentru continuarea drumului acestui savant, vom acţiona cu mai multă viteză şi cu mai multă intensitate", a subliniat Amir Hatami.

Mohsen Fakhrizadeh, asasinat vineri la periferia Teheranului, a fost înhumat în curtea Moscheii Imamzadeh Saleh din capitala Iranului.

Ministrul iranian al Apărării a avertizat că arsenalul nuclear al Statelor Unite şi cel pe care Israelul este suspectat că îl deţine reprezintă "cea mai mare ameninţare la adresa omenirii".

Israelul nu a făcut niciun comentariu pe tema asasinatului.

Emiratele Arabe Unite, care au normalizat recent relaţiile cu Israelul, au condamnat "asasinatul odios" comis în Iran, avertizând că astfel de acţiuni "alimentează conflictele" în Orientul Mijlociu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici