Islamist britanic acuzat de terorism, condamnat la 20 de ani de închisoare în Statele Unite

Un cetăţean britanic care a recunoscut că intenţiona să înfiinţeze o tabără pentru antrenarea islamiştilor în Statele Unite a fost condamnat de o instanţă americană la 20 de ani de închisoare, informează BBC News online.

275 afișări
Imaginea articolului Islamist britanic acuzat de terorism, condamnat la 20 de ani de închisoare în Statele Unite

Islamist britanic acuzat de terorism, condamnat la 20 de ani de închisoare în Statele Unite

Haroon Aswat, în vârstă de 41 de ani, din regiunea britanică West Yorkshire, a pledat vinovat la acuzaţiile de activităţi teroriste.

Bărbatul a recunoscut că a colaborat cu clericul radical musulman Abu Hamza al-Masri pentru construirea unei tabere islamiste în statul american Oregon.

Judecătorul Katherine Forrest, de la Tribunalul din New York, a stabilit că Aswat, care ar avea schizofrenie paranoidă, va fi deportat în Marea Britanie după ispăşirea pedepsei de 20 de ani de închisoare în Statele Unite.

Cetăţeanul britanic a recunoscut şi că a încercat să ofere susţinere logistică reţelei teroriste Al-Qaida.

Haroon Aswat a petrecut şase săptămâni în statele americane Washington şi Oregon, în anul 2000, în cadrul unui complot care prevedea antrenarea de islamişti care voiau să meargă să lupte în Afganistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici