Israelul a bombardat casa şefului Hamas din Gaza, în a şaptea zi de conflict. / 41 de copii au fost ucişi de la începutul conflictului

  • Armata israeliană a atacat alte ţinte pe teritoriul palestinian, inclusiv lansatoare de rachete şi două unităţi de luptă aparţinând mişcării Hamas.
  • Consiliul de Securitate al ONU se va întâlni duminică mai târziu pentru a discuta despre cel mai grav conflict israeliano-palestinian din ultimii ani.
  • Premierul Benjamin Netanyahu a promis că va continua ofensiva asupra grupului militant atât timp cât este necesar.
5432 afișări
Imaginea articolului Israelul a bombardat casa şefului Hamas din Gaza, în a şaptea zi de conflict. /  41 de copii au fost ucişi de la începutul conflictului

Foto: Profimedia

Israelul a bombardat locuinţa şefului Hamas din Fâşia Gaza, Yahya Sinwar, duminică devreme, iar grupul islamist a lansat rachete asupra oraşului Tel Aviv, în a şaptea zi de conflict, relatează Reuters.
 
Armata "a atacat domiciliul lui Yahya Sinwar şi al fratelui său, un militant terorist", a scris armata pe Twitter.
 
Potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, aproximativ 145 de palestinieni, printre care 41 de copii, au fost ucişi şi 1.100 răniţi de luni, de când a început conflictul.
 
Şi în Israel au murit 10 persoane şi 636 au fost rănite în atacurile din ultimele zile.
 
Armata israeliană a atacat alte ţinte pe teritoriul palestinian, inclusiv lansatoare de rachete şi două unităţi de luptă aparţinând mişcării Hamas.
 
Forţele aeriene au distrus o clădire în Fâşia Gaza, care adăpostea birourile mai multor organizaţii media, a mai precizat armata.
 
Armata israeliană a spus că în clădire se aflau şi „active militare” aparţinând mişcării Hamas, adăugând că a avertizat civilii înainte de atac şi le-a lăsat timp să iasă.
 
După atac, al cincilea asupra unei clădiri înalte, un purtător de cuvânt al Hamas a spus că oraşul Tel Aviv ar trebui să se pregătească pentru un „răspuns care va zgudui pământul”.
 
Consiliul de Securitate al ONU se va întâlni duminică mai târziu pentru a discuta despre cel mai grav conflict israeliano-palestinian din ultimii ani.
 
Premierul Benjamin Netanyahu a promis că va continua ofensiva asupra grupului militant atât timp cât va fi necesar.
 
"Focul va fi întâmpinat cu foc," a declarat Netanyahu sâmbătă seara.
 
"Această operaţiune militară va continua atât timp cât va fi nevoie până când ne vom atinge obiectivele şi vom aduce pace şi siguranţă tuturor cetăţenilor israelieni," a mai spus spus Netanyahu pentru Jerusalem Post şi preluat de DPA.
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici