Israelul a respins o serie de atacuri cibernetice atribuite serviciilor secrete nord-coreene

  • Autorităţile israeliene au respins atacurile cibernetice atribuite unui grup care ar avea legături cu serviciile secrete din Coreea de Nord
  • Atacurile cibernetice au vizat companii din industria apărării
  • Ministerul israelian al Apărării: "Hackerii fac parte din grupul internaţional numit Lazarus, o organizaţie susţinută de un stat străin"
574 afișări
Imaginea articolului Israelul a respins o serie de atacuri cibernetice atribuite serviciilor secrete nord-coreene

Israelul a respins o serie de atacuri cibernetice atribuite serviciilor secrete nord-coreene

Serviciile de securitate israeliene au blocat o serie de atacuri cibernetice asupra unor oficiali din industria apărării lansate de un grup de hackeri suspectat că ar avea legături cu serviciile secrete nord-coreene, informează cotidianul Times of Israel.

Atacurile cibernetice au fost lansate de grupul de hackeri Lazarus, care ar avea legături cu serviciile secrete din Coreea de Nord, a comunicat miercuri după-amiază Ministerul israelian al Apărării.

"Hackerii au utilizat diverse metode, inclusiv crearea de conturi false pe reţele de socializare online. Au fost abordaţi manageri şi alţi reprezentanţi ai companiilor internaţionale şi ai firmelor israeliene din industria apărării, pentru a intra în discuţii despre oportunităţi de lucru. În cursul prezentării ofertelor de lucru, hackerii au încercat să compromită computerele acestor persoane, pentru a se infiltra în reţele şi pentru a sustrage informaţii sensibile", precizează Ministerul israelian al Apărării.

Potrivit autorităţilor israeliene, atacurile au fost blocate la timp, astfel că reţelele informatice nu au fost compromise.

"Hackerii fac parte din grupul internaţional numit Lazarus, o organizaţie susţinută de un stat străin", precizează Ministerul israelian al Apărării.

Statele Unite suspectează că grupul de hackeri Lazarus este o unitate de informaţii a regimului din Coreea de Nord. Acestui grup i-au fost atribuite atacurile cibernetice lansate în 2014 asupra companiei Sony Pictures Entertainment, precum şi operaţiunea WannaCry din 2017, care a afectat sute de mii de calculatoare din 150 de ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici