Israelul construieşte o barieră subterană de beton la frontiera cu Fâşia Gaza: "Pe termen scurt, Hamas vrea linişte. Pe termen lung, vor război, este inevitabil"

Armata israeliană a iniţiat construirea unei bariere subterane de beton la frontiera cu Fâşia Gaza, pentru a bloca tunelurile construite de mişcarea islamistă Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian, afirmă surse citate de site-ul Ynetnews.com.

2890 afișări
Imaginea articolului Israelul construieşte o barieră subterană de beton la frontiera cu Fâşia Gaza: "Pe termen scurt, Hamas vrea linişte. Pe termen lung, vor război, este inevitabil"

Israelul construieşte o barieră subterană de beton la frontiera cu Fâşia Gaza: "Pe termen scurt, Hamas vrea linişte. Pe termen lung, vor război, este inevitabil" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Proiectul, în valoare de 570 de milioane de dolari, a fost demarat la aproape doi ani de la cea mai recentă intervenţie militară israeliană în Fâşia Gaza.

Conform surselor citate, Israelul va construi un zid subteran de beton de-a lungul frontierei cu Fâşia Gaza. În prezent, în jurul Fâşiei Gaza există un gard de sârmă ghimpată construit de Israel. Dar iniţiativa barierei subterane de beton are rolul blocării tunelurilor construite de mişcarea Hamas la frontiera cu Israelul.

"Hamas îşi pregăteşte forţele pentru atacuri viitoare contra Israelului. Pe termen scurt, Hamas vrea linişte. Pe termen lung, vor război, este inevitabil", a declarat un oficial militar israelian.

"Cea mai mare parte a zidului de beton va fi sub pământ; chiar dacă Hamas va mai putea, teoretic, să construiască tuneluri, dacă zidul va fi la adâncimea de 30 de metri, le va fi mult mai greu", a explicat analistul Kobi Michael, citat de ziarul The Washington Post.

Nu există detalii despre proiectul zidului de beton, iar Ministerul israelian al Apărării a refuzat să facă vreun comentariu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici