Israelul închide punctele de frontieră cu Fâşia Gaza, în urma rachetelor venite din regiune

Israelul a anunţat, joi, închiderea punctelor de frontieră cu Fâşia Gaza, ca răspuns la atacurile cu rachete venite din regiune, în urma deciziei preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a statului israelian, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

649 afișări
Imaginea articolului Israelul închide punctele de frontieră cu Fâşia Gaza, în urma rachetelor venite din regiune

Israelul închide punctele de frontieră cu Fâşia Gaza, în urma rachetelor venite din regiune

Avioanele israeliene au atacat recent mai multe obictive ale grupării militante islamiste Hamas, care controlează Fâşia Gaza, din cauza atacurilor cu rachetă de săptămâna aceasta.

Două dintre rachetele lansate de militari au fost interceptate de sistemul de apărare antirachetă israelian Iron Dome, însă o a treia rachetă s-a prăbuşit într-o zonă deschisă. Cu toate acestea, nu au fost raportate victime de nicio parte a frontierei.

Armata Israelului a anunţat într-o declaraţie că, "din cauza evenimentelor recente si în conformitate cu evaluarea securităţii", punctele de frontieră Kerem Shalom şi Erez vor fi închise începând de joi. Nu a fost specificat când se vor redeschide.

Decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului a generat proteste violente în teritoriile palestiniene Cisiordania şi Fâşia Gaza, precum şi în ţări musulmane. Grupuri islamiste din Fâşia Gaza au lansat în ultimele zile aproximativ 15 rachete spre teritoriul israelian.

Doi palestinieni au murit în urma altercaţiei cu autorităţile israeliene, în timpul protestelor de săptămâna trecută.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici