Iubita jurnalistului Roman Protasevich, videoclip din centrul de detenţie. Mama tinerei: „Se leagănă cu ochii spre cer, de parcă i-ar fi frică să nu uite ceva”

  • Un videoclip cu iubita jurnalistului a fost publicat marţi.
  • Tânăra spune că lucreză ca redactor pentru un canal care publică informaţii secrete ale poliţiştilor din Belarus.
  • Sofia Sapega se află acum într-un centru de detenţie preventivă KGB din Minsk.
  • Iubita jurnalistului Roman Protasevich a fost arestată împreună cu el când avionul în care se aflau a aterizat forţat în Minsk.
6995 afișări
Imaginea articolului Iubita jurnalistului Roman Protasevich, videoclip din centrul de detenţie. Mama tinerei: „Se leagănă cu ochii spre cer, de parcă i-ar fi frică să nu uite ceva”

Roman Protasevich şi Sofia Sapega în centre de detenţie

Familiile jurnalistului Roman Protasevich şi cea a iubitei sale, Sofia Sapega, au vorbit despre îngrijorarea lor pentru siguranţa celor doi, relatează BBC.

„Fac apel la întreaga comunitate internaţională pentru a-i salva”, a spus Natalia Protasevich, mama jurnalistului. 

Un videoclip cu Sofia Sapega a fost publicat marţi.  În videoclip, tânăra afirmă că este redactorul canalului Telegram numit „Cartea Neagră a Belarusului”, care publică datele personale ale forţelor de securitate ale ţării.

Cu toate acestea, este probabil ca aceasta să vorbească sub constrângere.

Sofia Sapega şi Roman Protasevich au fost arestaţi duminică, când un avion în care se aflau a fost deviat la aterizare în Minsk, capitala Belarusului sub o presupusă ameninţare cu bomba. Ţările occidentale acuză Belarusul de deturnare.

CITEŞTE AICINoi sancţiuni impuse de UE după aterizarea forţată la Minsk. Liniile aeriene europene nu vor mai tranzita Belarusul

"Astăzi Sofia a fost interogată. A fost acuzată că a comis o infracţiune. A fost aleasă o măsură preventivă - detenţie pentru o perioadă de două luni", a declarat marţi avocatul său, Alexander Filanovich.

Sofia Sapega se află acum într-un centru de detenţie preventivă KGB din capitala Belarusului, a continuat avocatul.

Mama Sofiei a pus la îndoială libertatea de exprimare a fiica ei după ce a văzut videoclipul apărut pe Twitter. "Chiar şi prietenii mei m-au sunat şi mi-au spus ... aceasta este o manieră neobişnuită pentru ea de a vorbi", a menţionat mama tinerei.  „Se leagănă, cu ochii pe cer de parcă i-ar fi frică să nu uite ceva”.

CITEŞTE ŞIVIDEO Jurnalistul Roman Protasevici apare într-un video cu vânătăi pe faţă şi spune că este „tratat bine”

CITEŞTE ŞISvetlana Tihanovskaia despre Roman Protasevich: "Nu există nicio îndoială că a fost torturat". Liderul opoziţiei din Belarus cere sancţiuni împotriva lui Lukashenko

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici