James Cleverly, la Bucureşti: Rusia încearcă să-i „îngheţe” pe ucraineni până la supunere

Ministrul britanic de externe, James Cleverly, a declarat, marţi, la reuniunea miniştrilor de externe din NATO, de la Bucureşti, că Rusia vizează infrastructura energetică pentru a-i „îngheţa” pe ucraineni până la supunere.

276 afișări
Imaginea articolului James Cleverly, la Bucureşti: Rusia încearcă să-i „îngheţe” pe ucraineni până la supunere

James Cleverly a făcut aceste comentarii în faţa reporterilor din Bucureşti, înainte de o reuniune a miniştrilor de externe din NATO, unde se discută despre un sprijin suplimentar pentru Ucraina.

„L-am văzut pe Vladimir Putin încercând să folosească ca armă aprovizionarea cu energie încă de la începutul acestui conflict. Această vizare a infrastructurii civile a infrastructurii energetice este în mod evident concepută pentru a încerca să-i îngheţe pe ucraineni până la supunere”, a spus James Cleverly, citat de Sky News.

Atacurile ruseşti asupra instalaţiilor energetice din Ucraina au dus la pene de curent şi penurii de apă pentru ucraineni.

În timp ce ucrainenii au încercat să repare instalaţiile avariate, Rusia a vizat în mod continuu infrastructura energetică cheie, inclusiv siturile recent reparate.

Odată cu instalarea iernii în Ucraina, temperaturile au scăzut, provocând îngrijorări cu privire la modul în care ucrainenii vor putea supravieţui în lunile următoare, în condiţiile în care furnizarea de energie electrică şi termică este întreruptă.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a avertizat concetăţenii cu privire la noi atacuri ruseşti în această săptămână.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici