Janos Ader a fost reales în funcţia de PREŞEDINTE al Ungariei de Parlamentul de la Budapesta

Parlamentul ungar l-a reales pe Janos Ader pentru un nou mandat de cinci ani în funcţia de preşedinte al Ungariei, acesta obţinând 131 de voturi în cel de-al doilea tur de scrutin, în timp ce contracandidatul său, Laszlo Majtenyi, a fost votat de 39 de parlamentari, potrivit agenţiei de ştiri MTI.

554 afișări
Imaginea articolului Janos Ader a fost reales în funcţia de PREŞEDINTE al Ungariei de Parlamentul de la Budapesta

Janos Ader a fost reales în funcţia de PREŞEDINTE al Ungariei de Parlamentul de la Budapesta (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

În primul tur, Ader, candidatul partidului conservator Fidesz, aflat la putere în Ungaria, a primit 131 de voturi, cu doar două voturi mai puţin decât limita minimă pentru a obţine victoria din prima rundă.

Janos Ader, în vârstă de 57 de ani, a fost preşedinte al Parlamentului de la Budapesta şi membru în Parlamentul European, notează The Associated Press.

Laszlo Majtenyi, candidatul opoziţiei socialiste, a deţinut anterior funcţia de ombudsman pentru protecţia datelor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici