Premierul danez îi propune premierului turc să îşi AMÂNE vizita în Danemarca

Premierul danez, Lars Løkke Rasmussen, a "propus" duminică omologului său turc, Binali Yildirim, să amâne o vizită în Danemarca care ar trebui să aibă loc la finalul lunii martie, pe fondul escaladării conflictului dintre Turcia şi Olanda, relatează Le Figaro online.

6122 afișări
Imaginea articolului Premierul danez îi propune premierului turc să îşi AMÂNE vizita în Danemarca

Premierul danez îi propune premierului turc să îşi AMÂNE vizita în Danemarca (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Rasmussen a subliniat într-un comunicat să Danemmarca "vede cu o mare îngrijorare evoluţia situaţiei din Turcia, unde principiile democratice sunt supuse unei mari presiuni".

O vizită a premierului turc ar putea fi percepută ca o manifestare a "unei viziuni mai amabile" a Danemarcăi privind evoluţia politică din Turcia, "ceea ce este departe de a fi adevărat", a asigurat el.

Guvernul olandez a decis să interzică, sâmbătă, aterizarea la Rotterdam a avionului în care se aflaa ministrul turc al Afacerilor Externe, Mevlut Cavusoglu, care a anunţat că ajunge în Olanda pentru un miting privind consolidarea puterii preşedintelui Turciei.

Ministrul turc al Familiei, Fatma Betul Sayan Kaya, a fost împiedicat ulterior să între în Consulat şi apoi escortat la graniţa cu Germania.
Aceasta a venit sâmbătă noapte cu maşina la Rotterdam pentru a participa la un miting care avea drept scop promovarea referendumului din luna aprilie prin care se doreşte consolidarea puterilor executive ale preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici