CUM încearcă Malaysia şi Coreea de Nord să ajungă la un CONSENS pentru repatrierea unor cetăţeni malaysieni

Malaysia a anunţat că poartă tratative pentru eliberarea a nouă cetăţeni malaysieni cărora li s-a interzis să părăsească Coreea de Nord pe fondul scandalului privind asasinarea fratelui vitreg al lui Kim Jong-Un la Kuala Lumpur, informează Reuters.

739 afișări
Imaginea articolului CUM încearcă Malaysia şi Coreea de Nord să ajungă la un CONSENS pentru repatrierea unor cetăţeni malaysieni

Tratative între Malaysia şi Coreea de Nord pentru repatrierea unor cetăţeni malaysieni

Relaţiile dintre cele două state s-au deteriorat în urma scandalului provocat de moartea lui Kin Jong-Nam.

Coreea de Nord a anunţat că a interzis temporar cetăţenilor malaysieni să părăsească ţara pentru a garanta siguranţa diplomaţilor şi cetăţenilor săi din Malaysia.

Joi, doi funcţionari malaysieni din cadrul ONU au primit permisiunea de a părăsi Coreea de Nord. Alţi nouă cetăţeni malaysieni se află la ambasada Malaysiei la Phenian şi nu pot părăsi ţara.

Malaysia l-a demis pe ambasadorul nord-coreean, dar într-o încercare de a calma relaţiile dintre cele două state, premierul malaysian, Najib Rakar, a declarat că legătura cu Phenianul nu va fi afectată.

Oficiali malaysieni au confirmat că victima atacului este Kim Jong Nam. Kim Jong-Nam, care critica dinastia la putere de la Phenian, a murit după ce a fost agresat pe aeroportul din Kuala Lumpur de două femei care i-au aplicat pe faţă substanţa toxică VX, inclusă de ONU în categoria armelor de distrugere în masă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici